banner banner banner banner
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.

PENGGUNAAN FORMAT BAHARU SIJIL MyTLAS

Seperti sedia maklum, Sijil MyTLAS menjadi dokumen sokongan di dalam memenuhi keperluan di negara-negara pembeli produk kayu Malaysia. Pengeluaran Sijil MyTLAS merupakan dokumen sokongan keperluan due diligenge dan telah dikeluarkan sejak 2013. Dalam usaha memperkukuhkan MyTLAS, MTIB telah bersetuju untuk menambahbaik format Sijil MyTLAS setelah 10 tahun pelaksanaannya. Oleh yang demikian, dimaklumkan bahawa penggunaan format baharu Sijil MyTLAS seperti di Lampiran [KLIK DI SINI]  akan mula digunapakai mulai 1 Januari 2024, manakala penggunaan Sijil MyTLAS format lama akan dihentikan secara sepenuhnya mulai dari tarikh tersebut.

 

Sehubungan dengan ini, mohon perhatian Tuan / Puan ke atas keperluan ini. Sila berhubung dengan Pegawai Unit MyTLAS Ibupejabat MTIB di talian 03-9282 2235 jika ada pertanyaan lanjut berhubung perkara ini.

 Puan Aimie Aiza Mohd Tusin (samb. : 1425) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Encik Ahmad Kamil Asmuni (samb. : 1297) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Last Updated: 01 December 2023